Stad Antwerpen en de tekstenwinkel sturen u wandelen

Stad Antwerpen | Programma Stad in Verandering (PSV) trekt bewoners én stadgebruikers naar bekende en minder bekende wijken in verandering om te verkennen, te proeven en te genieten. Als geboren en getogen Antwerpse zet ik mijn pen graag in voor 't Stad: ik schrijf twee wandelgidsen. 

 

Van Goest & Zonen - familiekroniek over smaakmakers op het Eilandje

Een saga over het Eilandje van vroeger en morgen om duimen en vingers bij af te likken. Voor de Week van de Smaak 2013 bedenkt en schrijft de tekstenwinkel een wandelgids met stamboom, stratenplan en horecalijst. De fictieve familiekroniek gidst bewoners en stadsgebruikers langs de smakelijke gebeurtenissen en serieuze geschiedenis die de wijken rond het MAS vormden en zullen vormen.

 

Kaaimensen - wandelgids langs de Scheldekaaien 

De tekstenwinkel bedenkt en schrijft een beleefboekje dat Antwerpenaren en toeristen langs het parcours van de Petroleumkade tot de Sloepenweg gidst. Zo ontdekken zij de Scheldekaaien en zijn rijke geschiedenis - voor het Masterplan de open ruimtes hun nieuwe bestemming geeft. Ik schrijf ook de teksten voor de borden die langs het pad prijken.